Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Skeppsbyggaren - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Skeppsbyggaren - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs mer
Välkommen till Brf Skeppsbyggaren

Alldeles nere vid älven, vid Dockan i Västra Eriksberg, ligger Bostadsrättsföreningen Skeppsbyggaren. Här finns totalt 89 välplanerade lägenheter fördelade på två hus i nio våningar. Mellan husen finns en gemensam gård mellan varandra och ett garage under mark. Fasaderna är utförda av schatterat tegel med träpartier kring balkongerna. Här får du ett boende med hög kvalitet och fina trivselvärden intill vattnet.

Eriksberg, som tidigare var ett industri- och varvsområde, är idag ett bostads- och kontorsområde med utsikt över hela Göteborg. Här finns nu serveringar och utspridda småbutiker samt ett promenadstråk utefter kajen som är flera kilometer långt. I närheten av Skeppsbyggaren ligger dessutom Eriksbergs köpcentrum där man kan hitta ett varierat utbud av butiker med allt från kläder och blommor till mat och apotek. Med Älvsnabben är man inne i centrum på en kvart, och det finns även goda komminikationsmöjligheter när det gäller buss och bil.

I Färjenäsparken, som är en historiskt viktig park, finns en av Göteborgs största lekplatser. Här finns även flera idrottsplatser samt utomhusgym med motionsredskap. Vill man hellre träna inomhus finns dessutom flera gym i området.

Postadress till Bostadsrättsförerningen är:

Brf Skeppsbyggaren
Ostindiefararen 13
417 65 Göteborg

 

Brf Skeppsbyggaren övergripande information, Mäklarinformation.

Föreningen är ägare till fastigheten Sannegården 64:1 i Göteborgs kommun. Föreningen har organisationsnummer 769626-1101.

På föreningens fastighet finns två flerbostadshus i nio våningar med totalt 89 bostadsrättslägenheter, total boarea 6 864 m2, och två lokaler med en total area om ca. 200 m2. Lokalerna hyrs idag av två restauranger, dels Restaurang PIGA, dels Restaurang IMO.

Köparen betalar en överlåtelseavgift vi köp av lägenhet.

Föreningen har 69 parkeringsplatser i garage under husen samt två platser för motorcyklar. Kö råder till parkeringsplatser för såväl bil som motorcykel. 

Gemensam innergård med sittplatser, cykelställ, grönytor och diverse buskar och blommor finns. Antalet cykelplatser är begränsade.

Avgiften höjdes med 4,5% from april 2019. Framtida höjningar beror på ändrade räntor för föreningens lån, ökade planerade avsättningar till underhåll samt allmänt ändrad prisbild.

Föreningen avsätter medel till framtida underhåll enligt en 30-års underhållsplan. Tom 2019 är denna avsättning 30kr/m2, och avgiften är planerad att höjas till 60 kr/m2 from 2020. Framtida ändringar beror därefter på faktiskt utfall samt av en balansering mot amorteringstakten. Enligt budgeten kommer hyran att höjas med 2% 2020, men denna höjning är ej beslutad.

Under 2018 installerades ett avancerat fysiskt inbrottsskydd på samtliga dörrar till förreningen förrådslokaler. Under 2018/2019 installerades 12 laddstationer för elbilar.

Den enda större planerade arbetet under 2019 är en rengöring och behandling av klinkerkolven i entréerna. 

Föreningen har lån på 65,2Mkr (2018-12-31) vilka i nuläget amorteras med 1,9Mkr per år.

 I avgiften ingår värme, vatten, Telia Triple Play (särredovisas på avgiftsavin) samt soptömning för hushållssopor, komposterbart material samt tidningar. Varmvatten avläses för varje lägenhet och debiteras i efterhand på avgiftsavin.

Föreningens parkeringsplatser kostar 1045kr/månad (from april 2019). 12 av platserna har möjlighet att ladda elbil till en extrakostnad om 375kr/månad + förbrukad el. Förbrukad el debiteras i efterhand. Parkeringsplatserna fördelas med hjälp av ett kösystem, kötiden är i nuläget c:a ett halvår. Elbil eller rörelsehinder ger inte förtur till parkeringsplats. Däremot är vissa platser bättre lämpade för rörelsehindrade personer och fördelas i enlighet med detta.

Kommunal avgiftsbelagd parkering på grusat område samt parkeringshus finns vid Monsungatan. Föreningen är inte behjälplig med att få tillgång till dessa parkeringsplatser.

I fastigheten finns fyra hissar med entréer och trapphus liksom cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighetsförråd samt sopsug.

Föreningen är delaktig i en sopsugsterminal med erforderlig utrustning och ledningar för sopsug inklusive ventiler. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening. Annat avfall som glas, plast papper lämnas på en miljöstation på ett avstånd på 500m. Övrigt avfall lämnas på någon av kommunens återvinningsstationer.

Triple Play inkluderar fiberdistribuerad tv, telefon, samt internet med total hastighet på upp till 100Mbit.

Föreningen har två i nuläget uthyrda lokaler, Restaurang Piga samt Restaurang IMO.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och i försäkringen ingår bostadsrättsförsäkring samt styrelseansvarsförsäkring. 

Teknisk förvaltning och fastighetsskötsel sköts av GUAB AB och den ekonomiska förvaltningen av RB Förvaltning i Östersund AB. 

Bostadsrättsföreningen registrerades den 25 mars 2013 hos Bolagsverket och föreningens ekonomiska plan registrerades den 24 februari 2014. Föreningens nu gällande stadgar registrerades 15 juni 2016.

Läs: Våra trivselregler

Kom ihåg, för allas bästa:
Körväg ut från garaget är åt höger, mot dockan!

Brf Skeppsbyggaren
brfskeppsbyggaren.se