Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Skeppsbyggaren - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Skeppsbyggaren - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs mer
Välkommen till Brf Skeppsbyggaren

Alldeles nere vid älven, vid gamla Eriksbergsvarvets docka i Västra Eriksberg, ligger Bostadsrättsföreningen Skeppsbyggaren. Här finns totalt 89 välplanerade lägenheter fördelade på två hus i nio våningar. Mellan husen finns en gemensam gård samt ett garage under mark. Fasaderna är utförda i vacker rött schatterat tegel med träpartier kring balkongerna. Här får du ett boende med hög kvalitet och fina trivselvärden intill älven.

Eriksberg, som tidigare var ett industri- och varvsområde, är idag ett bostads- och kontorsområde med utsikt över hela Göteborg samt den magnifika Älvsborgsbron. Som kronan på verket tronar över dockan Eriksbergsvarvets majestätiska bockkran.

I dockan finns möjlighet till hyra av båtplatser, vilka förmedlas av Grefab. Med egen båt är man snart ute i Göteborgs skärgård med sol och bad.

En sant unik miljö!

Här finns serveringar och småbutiker samt ett promenadstråk utefter kajen som är flera kilometer långt. I närheten av Skeppsbyggaren ligger dessutom Eriksbergs köpcentrum där man kan hitta ett varierat utbud av butiker med mat, kläder, blommor och apotek. Vid Eriksbergstorget finns vårdcentral, hotell med mera. Här tar man färjan Älvsnabben och är inne i centrum på en kvart. Det finns även god kommunikationsmöjligheter med buss och bil.

C:a 500m västerut ligger den historiskt intressanta Färjenäsparken, där man hittar lämningar efter bebyggelse från 1600-talets tidiga år. Här finns nu en av Göteborgs största lekplatser, flera grillplatser, idrottsplatser, löparslingor samt utomhusgym med motionsredskap.

Vill man hellre träna inomhus finns dessutom flera gym i området, bl.a. några gym längs med dockan, men även Friskis några kvarter österut längs med Östra Eriksbergsgatan och Nordic ytterligare ett antal kvarter österut längs med samma gata.

Postadress till Bostadsrättsföreningen är:

Brf Skeppsbyggaren
Ostindiefararen 13
417 65 Göteborg

 

Brf Skeppsbyggaren övergripande information, Mäklarinformation.

Föreningen är ägare till fastigheten Sannegården 64:1 i Göteborgs kommun. Föreningen har organisationsnummer 769626-1101.

På föreningens fastighet finns två flerbostadshus i nio våningar med totalt 89 bostadsrättslägenheter, total boarea 6 864 m2, och två lokaler med en total area om ca. 200 m2. Lokalerna hyrs idag av två restauranger, dels Restaurang PIGA, dels Restaurang IMO.

Föreningen har 69 parkeringsplatser i garage under husen samt två platser för motorcyklar. Kö råder till parkeringsplatser för såväl bil som motorcykel, kötiden till bilparkeringarna är vanligtvis några månader. 

Gemensam innergård med sittplatser, cykelställ, grönytor och diverse buskar och blommor. Antalet cykelplatser är begränsade.

Avgiften höjdes med 4,5% from april 2019. Under 2020 planeras inga avgiftsändringar vilket bl.a. sammanhänger med att inga låsn skall placeras om under 2020. Framtida höjningar beror på mycket ändrade räntor för föreningens lån men ökade planerade avsättningar till underhåll samt allmänt ändrad prisbild.

Föreningen avsätter medel till framtida underhåll enligt en 30-års underhållsplan. Tom 2019 är denna avsättning 30kr/m2, och avgiften är planerad att höjas till 60 kr/m2 from 2020. Framtida ändringar beror därefter på faktiskt utfall samt av en balansering mot amorteringstakten. Enligt budgeten kommer avgiften eventuellt att höjas (c:a 2%) from april 2020, men denna höjning är ännu ej beslutad.

Köparen betalar en överlåtelseavgift vi köp av lägenhet. En bedömning av betalningsförmågan görs av styresen inför godkännandet av nya medlemmar.

Under 2018 installerades ett fysiskt inbrottsskydd på samtliga dörrar till föreningen förrådslokaler. Under 2018/2019 installerades 12 laddstationer för elbilar.

Den enda övriga större planerade och genomförda arbetet under 2019 är en rengöring och behandling av klinkerkolven i entréerna.

Under 2020 kommer en genomgång av ventilationssystemet att göras samt sannolikt ytterligare översyn av inbrottsskyddet.

Föreningen har lån på 65,2Mkr (2018-12-31) vilka i nuläget amorteras med 1,9Mkr per år. Fastighetens inköpsvärde var 363 Mkr 2015.

 I avgiften ingår värme, vatten, Telia Triple Play (särredovisas på avgiftsavin) samt soptömning för hushållssopor, komposterbart material samt tidningar. Varmvatten avläses för varje lägenhet och debiteras i efterhand på avgiftsavin.

Föreningens parkeringsplatser kostar 1045kr/månad (from april 2019). 12 av platserna har möjlighet att ladda elbil till en extrakostnad om 375kr/månad + förbrukad el. Förbrukad el debiteras i efterhand. Parkeringsplatserna fördelas i enlighet med ett kösystem, kötiden är i nuläget mindre än halvår. Elbil eller rörelsehinder ger inte förtur till parkeringsplats. Vissa platser bättre lämpade för rörelsehindrade personer och fördelas i enlighet med detta.

Kommunal avgiftsbelagd parkering på grusat område samt parkeringshus finns vid Monsungatan finns. Föreningen är inte behjälplig med att få tillgång till dessa parkeringsplatser.

Busshållplatser finns bl.a. vid Eriksbergstorget samt färja vid Eriksbergs färjeläge, båda c:a 500m från fastigheten.

I fastigheten finns fyra entréer med trapphus och hissar liksom cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighetsförråd etc.

Föreningen är delaktig i en sopsugsterminal för hushållssopor, komposterbart material samt tidningar. Denna gemensamhetsanläggning förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening. Annat avfall som glas, plast, papper lämnas på en kommunal miljöstation vid Eriksbergstorget, på ett avstånd om c:a 500m. Övrigt avfall hanteras inte av föreningen eller kommunen utan lämnas på någon av kommunens återvinningsstationer.

Triple Play inkluderar fiberdistribuerad tv, telefon, samt internet med total hastighet på upp till 100Mbit.

Föreningen har två i nuläget uthyrda lokaler, Restaurang Piga samt Restaurang IMO.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad och i försäkringen ingår bostadsrättsförsäkring samt styrelseansvarsförsäkring. 

Teknisk förvaltning och fastighetsskötsel sköts av GUAB AB och den ekonomiska förvaltningen av RB Förvaltning i Östersund AB. 

Bostadsrättsföreningen registrerades den 25 mars 2013 hos Bolagsverket och föreningens ekonomiska plan registrerades den 24 februari 2014. Föreningens nu gällande stadgar registrerades 15 juni 2016.

Läs: Våra trivselregler

Kom ihåg, för allas bästa:
Körväg ut från garaget är åt höger, mot dockan!

Brf Skeppsbyggaren
brfskeppsbyggaren.se